info@lamique.nl
 

Zwangerschapsmassage

 

De zwangerschapsperiode is een bijzondere tijd maar er verandert veel in je lichaam, zowel fysiek als hormonaal; dit vergt veel van je lichaam.

 

Niet elke zwangerschap verloopt even soepel.

Je kunt veel last krijgen van lichamelijke ongemakken. Dit kost je extra veel energie.

Ook als er geen specifieke klachten zijn, kan de massage als een versterkende en verkwikkende behandeling worden gegeven.

Massage vergroot het lichamelijk bewustzijn en kan bijdragen aan ontspanning als voorbereiding op de bevalling.

 

Waarom gemasseerd worden in je zwangerschap?

Massage verbetert de circulatie van het bloed van en  naar het kind en worden zuurstof, voedingstoffen en afvalstoffen sneller door het lichaam vervoerd. Zodoende komt de massage ook ten goede van de baby.

 

Door massage komen onder andere endorfines vrij, die kalmerend en pijnbestrijdend werken. Tevens wekken deze stoffen een geluksgevoel op. Je lichaam kan zich herstellen.

Zwangerschapsmassage helpt je om je beter te ontspannen, je energiepeil te verhogen en om een aantal ongemakken te verlichten zoals:
* Pijn in de schouders, nek en onderrug
* Bandenpijn  en verkrampte spieren

* kramp in de kuiten

* slechte nachtrust

* vocht vasthouden

Het wordt gemakkelijker voor het lichaam om zich aan te passen aan het groeiend gewicht.

In de laatste maanden van de zwangerschap is de massage vooral gericht op het verminderen van klachten als bekken- en rugproblemen, vocht vasthouden en een slechte nachtrust.

Heb je twijfels of deze massage voor jou geschikt is of heb je medische klachten, overleg dan altijd eerst met een arts.

 

Er is uit onderzoek gebleken dat zwangerschapsmassage ervoor zorgt dat je beter slaapt, minder stresshormonen aanmaakt en minder rugpijn hebt!