info@lamique.nl

Wat is Reiki ?

 

Reiki is een oude Japanse heelmethode die in 2500 jaar oude Sanskrietteksten beschreven is. Deze methode is herontdekt door een Japanse monnik. Het is een natuurlijke methode voor het overdragen van universele levensenergie, waardoor genezingsprocessen ondersteund worden.

Je gebruikt de energie die in alles om ons heen is. Alles wat leeft heeft die energie nodig om te kunnen leven, groeien en te herstellen.Ook in de Westerse wereld wordt t heel vaak onbewust toegepast. Bij troost of pijn leggen we automatisch de handen op de pijnlijke plek.

Reiki stimuleert het zelfgenezend vermogen, dit kan op lichamelijk, psychisch of spiritueel niveau zijn.
Het is een genezende kracht die ontspant, aanvult, ondersteunt en pijn kan doen afnemen en gaat daar heen waar het op dat moment nodig is.
Reiki heeft een positieve invloed op het evenwicht. Een verstoring hierin kan zich zowel lichamelijk als geestelijk uiten.

Als de energie weer in balans is kunnen de klachten verdwijnen. Ook kan het (oude) problemen en bijbehorende emoties helpen te verwerken.
Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar Reiki-behandelingen die als een aanvulling op reguliere gezondheidszorg zijn toegepast.
De resultaten bevestigen de effecten van Reiki zodanig, dat ze verder onderzoek verdienen.

 
De behandeling
 
Tijdens een Reiki-behandeling worden de handen op verschillende plaatsen op het lichaam gelegd, vanaf het hoofd tot en met de voeten.
Je ligt ontspannen op een massagetafel, met een fleece-deken over je heen, de kleding kan aanblijven. Zittend op een stoel kan natuurlijk ook.

Na een behandeling kan het zijn dat de klachten tijdelijk verergeren.
Dit bevestigt dat het lichaam is begonnen met afvalstoffen verwijderen en het proces van healing op gang is gebracht.
Na een korte tijd kunnen de klachten minder worden of zelfs helemaal verdwijnen.
 
Tijdens een Reiki-behandeling wordt geen diagnose gesteld, en bij twijfel over bepaalde klachten zal ik je doorverwijzen naar de huisarts.